Gemeente Dongen heeft de ambitie om haar communicatie met inwoners, ondernemers en stakeholders te verbeteren. Om hier meer inzicht in te krijgen en concrete verbeterpunten te identificeren, heeft de gemeente besloten om een marktonderzoek te laten uitvoeren door WPG Research. Dit onderzoek zal zich richten op de communicatiemiddelen die de gemeente momenteel gebruikt, zoals de website, sociale media en nieuwsbrieven.

Het doel van het onderzoek is om te achterhalen hoe effectief de huidige communicatiemiddelen zijn en op welke manier ze kunnen worden verbeterd. Hierbij wordt er specifiek gekeken naar de behoeften en wensen van inwoners, ondernemers en stakeholders. Door hun input te verzamelen, hoopt de gemeente Dongen beter te kunnen inspelen op de informatiebehoefte en verwachtingen van haar doelgroepen.

Het onderzoek zal de komende maanden worden voorbereid door WPG Research, in samenwerking met de gemeente Dongen. Er zal onder andere een plan van aanpak worden opgesteld en er zullen interviews en enquêtes worden uitgezet onder de verschillende doelgroepen. De resultaten van het onderzoek zullen worden gebruikt om een communicatiestrategie op te stellen die aansluit bij de behoeften van de inwoners, ondernemers en stakeholders van gemeente Dongen.

Het streven is om het onderzoek dit najaar af te ronden en de bevindingen te gebruiken om de communicatie van gemeente Dongen te verbeteren. Door te blijven luisteren naar haar doelgroepen en daarop te anticiperen, wil de gemeente een transparante en effectieve communicatiepartner zijn voor iedereen die betrokken is bij de gemeente.